Nani: Nisam Cristiano Ronaldo!

U intervju za Goal.com

Nani: Nisam Cristiano Ronaldo!

Edmir Škorić

U intervju za fudalski portal Goal.com, Manchesterov ofanzivac Luis Nani govorio je o snazi svog kluba ove sezone, o odlasku Ronalda i Teveza, kao i o portugalskoj reprezentaciji.

22-godišnji Portugalac koji je u Manchester, baš kao i Cristiano Ronaldo, stigao iz Sportinga govorio je o mogućnostima Crvenih vragova ove sezone, o reprezentaciji Portuala, odlasku Cristiana Ronalda i Carlosa Teveza...

Novinar goal.com portala za početak je Naniju napomenuo loš start sezone i poraz u finalu Community Shielda.

"Bilo je sramotno izgubiti Community Shield protiv Chelsea, ali mislim da smo taj dan odigrali dosta dobro i imali više šansi od njih. Bilo bi dobro da smo sezonu počeli osvajanjem tog trofeja, ali nije to toliko ni bitno."

Sve oči su, nakon odlaska Cristiano Ronalda, uperene su prema Naniju, a United je ovog ljeta ostao i bez napadača Carlosa Teveza.

"Moramo pokazati da ne ovisimo o Tevezu i Ronaldu. Ovo ljeto napravili smo takav korak i sada smo spremni sami pokazati svoju snagu."

Manchesterova dva glavna favorita, Chelsea i Liverpool, ove sezone su dosta jači nego prošle, no Portugalac vjeruje da je klub sa Old Traforrda i dalje jedan od glavnih favorita.

"Da, favoriti smo za osvajanje Premire lige i ja ne sumnjam u to, iako su se naši konkurenti dosta poboljšali tijekom ljeta. Optimističan sam glede svog kluba."

Potom je novinar navedenog portala Nanija upitao "što je Ferguson rekao u svlačionici nakon što je potvrđeno da Cristiano odlazi u Real Madrid"?

"Ferguson ne govori o Cristiano Ronaldu tijekom treninga. Kada smo počeli szeonu, kazao je kako je Ronaldo naša prošlost."

Osim gubitka Teveza i Ronaldo, United se muči sa ozljedom Van der Sara.

"Van der Sar se ozlijedio u loše vrijeme za naš tim, ali mislim da Ben Foster dokazuje svoju kvalitetu u utakmicama i može dobro zamijeniti Holanđanina."

Napadač Wayne Rooney glavni je igrač Manchestera ove sezone, tvrdi Nani.

"Rooney će biti ključni igrač ove godine i uvjeren sam da će postići puno golova. Pomoći ćemo mu u borbi da postane najbolji strijelac Premiershipa."

Portugalski ofanzivni igrač ne želi se porediti sa sunarodnjakom Cristiano Ronaldom.

"Ja nisam novi Ronaldo, jer imamo različite osobine na terenu. Ali, niko ne sumnja da mogu poduzeti incijativu da igram dobro, a ovo će bit moja najbolja godina u Unitedu."

I za kraj, Nani je komentarisao snagu svoje reprezentacije ove godine.

"Želim biti s Portugalom na Svjetskom prvenstvu 2010. godine, a selektoru Carlos Queirozu dokazao sam da zaslužujem biti u startnoj postavi."

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.