Nani se priključuje Pjaniću u Romi?

Rimska momčad želi Portugalca

Nani se priključuje Pjaniću u Romi?

Adnan Beganović
Teme:

Portugalski reprezentativac i fudbaler Manchester Uniteda, Nani, karijeru bi mogao nastaviti u Romi, gdje s mnogo uspjeha igra i naš reprezentativac Miralem Pjanić.

Kako je sve izvjesnije da će menadžer Crvenih vragova, Sir Alex Ferguson, u januaru pokušati prodati Nanija, tako inostrani mediji svaki dan donose imena klubova koji bi ovog Portugalca rado vidjeli u svojim redovima.

Za Nanija su tako, ako ćemo vjerovati inostranim medijima, zanimanje pokazali Arsenal i Juventus, no izgleda da nisu jedini.

Danas se pojavila informacija da će Roma u januarskom prelaznom roku učiniti sve kako bi Nanija dovela u svoje redove.

Međutim, veliki problem oko eventualnog transfera mogla bi predstavljati visina odštete, jer kako pišu italijanski mediji, Roma u januaru neće moći ispuniti finansijske zahtjeve Alexa Fergusona, ali zato navodno u rimskoj momčadi imaju rezervni plan.

Čelnici Rome će Fergusonu ponuditi da Nanija pusti na pozajmicu u njihov klub, koja bi trajala do kraja sezone, nakon čega bi sjeli za isti stol, te bi pokušali dogovoriti transfer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.