Nani upitan za utakmicu protiv Njemačke

Bento u dilemi

Nani upitan za utakmicu protiv Njemačke

Selektor portugalske reprezentacije, Paulo Bento otkrio je da je upitno da li će Nani nastupiti u duelu protiv Njemačke.  

Igrač Manchester Uniteda je povrijedio stopalo u porazu svoje reprezentacije od Turske, 3:1.

 

"Nani je jučer trenirao i trenirat će sutra. Provjerit ćemo njegovo fizičko stanje jer je bio van stroja par dana i imao je ovakve povrede ranije. Sutra ćemo odlučiti šta ćemo. Ukoliko ne bude igrao odabrat ćemo igrača drugačijih karakteristika, ali se mi kao tim nećemo promjeniti", kazao je Bento na press-konferenciji.

 

Njemačka je favorit protiv Portugala, međutim Bento smatra da će njegovi igrači dati sve od sebe te da će pokazati kritičarima da griješe.

 

"Nadam se da ćemo biti na najvišem mogućem nivou jer igramo protiv jako kvalitetne reprezentacije. Traži ćemo povoljan rezultat od prve minute", rekao je selektor Portugala.

 

Miguel Veloso je bio na meti kritika zbog slabije partije protiv Turske, ali je Bento odbio otkriti da li će veznjak Genoe sutra sa klupe gledati utakmicu.

 

"Jedino što mogu reći je da nemam dilema ko će početi sutrašnju utakmicu. Jedina dilema mi je Nani, ali to je zbog nekih drugih faktora", za kraj je izjavio 42- stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.