Napad na sudiju, ništa novo

Kinezi napadaju

Napad na sudiju, ništa novo

E. Škorić

Da naša liga nije jedina gdje su "ljudi u crnom" često izloženi napadima i vrijeđanjima, pokazuje i jedan prvenstveni meč u Kini. Naime, igrači kineskog Tianjina Teda napali su sudiju nakon što je ovaj sasvim ispravno isključio jednog od njihovih suigrača.

Napad i vrijeđanje sudija, nama dobro poznati prizor, no ovaj put nije se desio u granicama naše države, nego u Kini. Igrači Teda Tianjina, člana kineske Superlige, odlučili su se obračunati sa glavnim sudcem prvenstvene utakmice, nakon što je ovaj, sasvim opravdano, jednom od igrača pokazao crveni karton.

Pocrvenjeli igrač Tianjina naskočio je na svog protivnika koji je ležao na zemlji, te ga počeo gaziti, pa iznenađuje postupak igrača domaćih. Jedan od igrača lično se obračunao sa arbitrom. Snimka ovog događaja brzo je obišla svijet, a kineski fudbalski savez ogorčen je ovim incidentom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.