Napadač Blackburna uhapšen zbog namještanja

Hapšenja zbog namještanja

Napadač Blackburna uhapšen zbog namještanja

M. Šljivak

Ekipa Blackburna potvrdila je danas da je među šest uhapšenih osoba osumnjičenih za namještanje utakmica u Engleskoj i napadač ovog kluba DJ Campbell.

Nakon opširne istrage u engleskim nižim ligama, otkriveno je kako je nekolicina fudbalera učestvovala u namještanju utakmica. 

Šest osoba je uhapšeno, a pored Campbella uhapšen je i nekadašnji igrač Portsmoutha Sam Sodje, te njegov brat Akpo, koji je nastupao za Tranmere.

Protiv njih je pokrenuta tužba, a interesantno je da fudbaler Oldhama Cristian Montano nije želio dobiti žuti karton protiv Wolvesa, iako mu je ponuđen novac da to učini. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije