Napadač Sunderlanda čeka rasplet
Jones odlazi ili ostaje?

Napadač Sunderlanda čeka rasplet

Edmir Škorić

Nesretni poraz kod Portsmoutha (3:1) Sunderlanda je koštao novih 90 minuta velike borbe za opstanak i to protiv velikog Chelseaja. Napadač Kenwyne Jones čeka rasplet prvenstva, te u slučaju opstanka "crnih mački" u eliti, ostat će u klubu. 


U posljednjoj utakmici 37. kola Sunderland je kao gost poražen kod Portsmoutha rezultatom 3:1, Jedini pogodak, tada izjednačujući, postigao je napadač Kenwyne Jones, koji je tokom čitave sezone postigao ukupno osam pogodaka.

Kolo prije kraja, Sunderland je izvan opasne zone dva boda, no utakmica na svom stadionu protiv londosnkog Chelseaja, uz kombinaciju ostalih rezultata, mogla bi ih koštati Premijer lige, tako da "crne mačke" imaju 90 minuta velike i ključne borbe.

Napadač Jones bi se u slučaju ispadanja, kako sam kaže, oprostio od kluba i pronašao novu sredinu, ali u slučaju Sunderladovog opstanka, ostao bi u sadašnjem klubu.

"Ako ostanemo u ligi, sigurno ću  ostati ovdje. No, ako ispadnemo iz lige, nisam siguran šta će se dogoditi. Ne mogu reći što će se tačno desiti, ali, u isto vrijeme ja radim ono najbolje što mogu za Sunderland", izjavio je napadač.

Čini se kako je Tottenham zainteresovan za napadača, no još uvijek su to sve špekulacije, kojih na Ostrvu zadnjih dana ima sve više.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.