Napadač Zrinjskog donio Hrvatskoj pobjedu

Lendrić pogodio protiv Slovenije

Napadač Zrinjskog donio Hrvatskoj pobjedu

Edmir Škorić

Mlada reprezentacija Hrvatske do 21 godine slavila je protiv Slovenije, rezultatom 2:1, u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u Zaprešiću.

Izabranici Dražena Ladića, nakon neuspjeha u baražu za Euro 2011. u Danskoj, sa jednom novom generacijom došli su do pobjede protiv Slovenije.

Sva tri pogotka koji su vidjeli svi prisutni u Zaprešiću postignuti su u zadnjih desetak minuta. Najprije je u 80. minuti Ivan Lendrić, mladi posuđeni napadač mostarskog Zrinjskog, pogodio za 1:0.

Četiri minute kasnije, Slovenci su poravnali. Jogan se najbolje snašao u gužvi i pogodio za, tada se činilo, povoljan rezultat gostiju. No, radost Slovenaca trajala je svega dvije minute. Saćer je sjajnim udarcem matirao gostujućeg golmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije