Napadači nikada raspoloženiji

18. kolo Primere ušlo u istoriju

Napadači nikada raspoloženiji

Jučer završeno 15. kolo španskog fudbalskog prvenstva bilo je jedno od najefikasnijih u istoriji: postignuta su 44 gola, čime je to kolo zauzelo šesto mjesto na vječnoj listi efikasnosti...

Međutim, četiri najefikasnija kola datiraju iz pedesetih godina, kad su standardi odbrane bili bitno drugačiji od današnjih.

U sezoni 1950./51. zabilježena su čak tri kola sa najviše golova: 59 ih je palo u drugom kolu, 52 u petom i 49 u jedanaestom. Još je 1955./56. palo 46 golova u prvoj rundi prvenstva.

U novijoj istoriji, samo je jednom bilo više golova, 1998./99., kad ih je jednom prilikom zabijeno 45.

Ovog vikenda, 18 je ekipa postiglo barem jedan gol, a neuspješne su ostale samo Malaga i Valencia i to u različitim susretima, što znači da je golova bilo na svakom stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.