Napadnut autobus reprezentacije Alžira
Rafik Saifi je prošao najgore u ovom incidentu

Južna Afrika 2010

Napadnut autobus reprezentacije Alžira

Autobus s igračima reprezentacije Alžira napadnut je po polasku sa aerodroma u Kairu, a trojica igrača zadobili su ozljede glave, saopštila je medijska kuća RMC.

Trojica igrača Alžira Rafik Saifi, Rafik Halliche i Khaled Lamomouchia prošli su gore od ostalih, dok je autobus potpuno uništen.

"Napali su naš autobus velikim kamenjem. Igrači su imali otvorene rane na glavi, krvi je bilo posvuda, ležali smo na podu autobusa. Svi prozori na autobusu su polupani. Došli smo u situaciju da strahujemo za vlastite živote. Sve dok naši životi ne budu sigurni u strahu smo da igramo ovu utakmicu", rekao je Antar Yahia reprezentativac Alžira.

Predsjednik alžirskog saveza Mohhamed Rouraoa je za saučesništvo u napadu optužio i osiguranje koje se trebalo brinuti za njihovu sigurnost.

"Oni su im pomogli u napadu. Vi ne možete baciti kamen težak pet kilograma sa 50 metara na autobus, morate prići autobusu da bi to uradili Oni su im to dozvolili i ovo je sramota. U našoj zemlji mi smo ih dočekali s cvijećem u rukama. Ako nam ne bude garantovana sigurnost meč nećemo ni igrati", rekao je predsjednik Rouraoa.

Za plasman na SP Alžiru je u Kairu potreban samo jedan bod, dok bi čak i porazom od jedan razlike Alžirci ovjerili vizu za Južnu Afriku. S druge strane Egiptu za prolaz treba pobjeda od tri gola razlike, a ukoliko rezultat bude 2:0 za Egipat igraće se dodatna utakmica na neutralnom terenu. Alžir u ovom trenutku ima tri boda više od Egipta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti