Napadnut golman Borussije iz Dortmunda

U jednom talijanskom restoranu

Napadnut golman Borussije iz Dortmunda

Adnan Beganović

Golman Borussije iz Dortmunda, Roman Weindenfeller, pretučen je sinoć u jednom talijanskom restoranu u središtu grada.

Weindenfeller i njegov prijatelj došli su na večeru u restoran Vapiano i samo što su sjeli za stol napala su ih petorica nepoznatih muškaraca.

„Isprva sam mislio da će sjesti za naš stol. Pozvali su nas da ustanemo. Kad sam pitao zašto, bacili su se na nas poput divljaka. Iznenada i bez upozorenja“, rekao je za Bild golman Borussije te dodao:

„Dobio sam nekoliko udaraca. Srećom, izvukao sam se, ponajviše zahvaljujući mojim golmanskim refleksima. Moj je prijatelj prošao gore. Završio je u bolnici s povredama lica“.

Policija je nakon ovog napada krenula u potjeru za napadačima, a nakon jurnjave dortmundskim ulicama isti su uhapčeni i odvedeni u pritvor.


Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.