Napadnuti igrači i predstavnici Levskog

Od strane huligana

Napadnuti igrači i predstavnici Levskog

Edmir Škorić

AIK je sinoć na Rasunda stadionu u Štokolmu remizirao sa Levskim iz Sofije (0:0), a domaći "navijač"i, očito isfrustrirani slabom igrom svojih ljubimaca, napali su gostujuće igrače.

Bez pogodaka je završen prvi od dva susreta AIK-a i Levskog u play-offu Evropske lige. Ipak, ono po čemu će sinoćnji susret ostati upamćen su, nažalost, navijači incidenti.

Naime, AIK-ovi navijači (ili bolje rečeno huligani) su izvan stadiona napali autobus gostiju iz Sofije, te povrijedili službenike bugarskog kluba. Lakše su povrijeđena dva igrača, fizioterapeut, portparol kluba Aleksandar Kazabov i vlasnik kluba Todor Batkov.

"Policija nas je uspjela izvući sa stadiona. Rekli su mi da je bilo sukoba s navijačima i da je naš autobus kamenovan. Dva igrača su povrijeđena, a i ja sam pogođen bocom. To se događa z civiliziranoj zemlji... Svakako ću o ovome pričati ujutro s predsjednikom UEFA-e Michelom Platinijem", kazao je vlasnik Levskog, Todor Batkov u intervjuu kojeg je dao za Radio Darik.

"Ovo nije nogomet, ovo nije takmičenje. Bili smo u mnogim zemljama, ali nikada prije nismo doživjeli ovakvo nešto", dodao je Batkov.

Prema posljednjim informacijama, Bugari su se ukrcali u autobus, te su uz ogromnu policijsku pratnju krenuli za aerodrom u Štokolmu, odakle će putovati za Sofiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti