Napadnuti navijači Engleske na ulicama Kijeva

Neslavna uvertira u sutrašnji meč

Napadnuti navijači Engleske na ulicama Kijeva

Grupa engleskih navijača napadnuta je u organizovanom napadu huligana u centru Kijeva.

Tridesetak Ukrajinaca koji su sa sobom nosili hladno oružje, napali su Engleze koji su se nalazili u jednom lokalu. Tokom napada, trojica Britanca su povrijeđena, pa su morali biti hospitalizovani.

"U Kijevu je bilo incidenata u kojima su učestvovali i britanski državljani. U ovom trenutku prikupljamo informacije od našeg konzulata", saopštili su iz ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije.

Ukrajina i Engleska će sutra u Kijevu odigrati odlučujući meč za plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.