Napoli i United pregovaraju, Fellaini ide u Italiju?

Napoli i United pregovaraju, Fellaini ide u Italiju?

Edmir Škorić

Italijanski Napoli sve više želi da dovede Belgijanca Marouanea Fellanija.

Fellaini je jedan od onih igrača na koje ne računa novi menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal. Za belgijskog veznjaka, kojeg je prošlog ljeta u United doveo David Moyes iz Evertona, više nema mjesta na Old Traffordu.

Ove sedmice je u Briselu Fellianijeve zastupnike posjetio direktor Napolija Ricardo Binon, no teško dogovor pronalaze dva kluba, koji se ne mogu dogovoriti oko visine odštete.

United želi čak 32.5 miliona eura, koliko su platili Evertonu za usluge ovog visokog veznjaka. Napoli ima plan da Fellaini dođe na posudbu do kraja sezone, a da onda italijanski klub otkupi njegov ugovor. 

Za United je Fellaini u prošloj sezoni odigrao 21 utakmicu, no nije se nijednom upisao u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.