Napredak i dalje lider, Drina HE tone sve dublje

Druga liga RS, Istok

Napredak i dalje lider, Drina HE tone sve dublje

M. Jakovljević

Danas je u okviru osmog kola Druge lige Republike Srpske grupa Istok odigrano sedam utakmica, dok je jedna odgođena.

Derbi kola, bio je onaj u Donjem Šepku gdje su se sastali vodeći Napredak i Famos. U ovom meču slavili su domaćini koji su sa 2:0 porazili Famos i tako se učvrstili na čelu tabele.

Dok je Napredak prvi, Drine HE iz Višegrada tone sve dublje, nakon što su danas poraženi u Brčkom od ekipe Ilićke 01 rezultato 6:0, a u Nevesinju Velež se nije proslavio nakon što je na svom terenu poražen od Gubera iz Srebrenice rezultatom 1:2.

Leotar i Vlasenica remizirali su u Trebinju (2:2), dok su u Bordcu također bodove podjelili domaće Jedinstvo i Mladost iz Bogutovog sela, a bilo je 3:3.

U Gacku, Mladost je deklasirala ekipu Jedinstva iz Brčkog rezultatom 4:0, a u Rogatici domaća ekipa Mladosti bila je uvjerljiva protiv Proletera iz Dvorova rezultatom 3:1, dok je susret između Glasinca 2011 i Sloge Junajted odgođen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi