Napredak zadržao lidersku poziciju, Proleter tone

Druga liga RS, Istok

Napredak zadržao lidersku poziciju, Proleter tone

D. Vejo

Danas je kompletirano sedmo kolo Druge lige Republike Srpske, a u istom je odigrano sedam susreta, dok je jedan odgođen.

Fudbaleri Napretka iz Donjeg Šepka danas su gostovali u Bogutovom selu. Iako teško gostovanje, gosti iz Šepka slavili su s 1:2 i tako zadržali lidersku poziciju.

U drugom susretu, snage su odmjerili drugoplasirani Famos i Leotar iz Trebinja, gdje je uspješniji bio tim iz Vojkovića koji je slavio rezultatom 1:0. Srebrenica je bilo mjesto gdje su snage odmjerili domaći Guber i Mladost iz Gacka, a gdje je više sreće imala gostujuća ekipa koja je slavila minimalnim rezultatom (0:1).

Sloga Junajted je na svom terenu u Bijeljini bila bolja od Proletera iz Dvorova (1:0), dok je u Brčkom domaće Jedinstvo slavilo protiv Glasinca rezultatom 2:1.

Vlasenica je minimalcem dobila ekipu Ilićke na svom terenu (1:0), a u Brodcu domaće Jedinstvo je poraženo od gostiju iz Gacka rezultatom 2:3.

Utakmica koja je odgođena, bila je ona između Drine HE i Veleža iz Nevesinja, a ista će se odigrati 27. ovog mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi