Napredak zadržao prvo mjesto, Drina HE sve dublje tone

Kompletirano 6. kolo Druge lige Republike Srpske Istok

Napredak zadržao prvo mjesto, Drina HE sve dublje tone

D. Vejo

Ovog vikenda, kompletirano je i šesto kolo Druge lige Republike Srpske grupa Istok, a odigrano je osam utakmica.

Ekipa Napretka iz Donjeg Šepka zadržala je prvo mjesto nakon što je na svom terenu savlala ekipu Jedinstva iz Bordca (2:0), dok je Famos uprkos remiju s Ilićkom 01 u Brčkom (1:1) ostao drugoplasirani tim na tabeli.

Glasinac je sa 2:0 savladao Guber u Sokolcu, dok je Vlasenica posrnula u Nevesinju kod Veleža (1:0). U Trebinju, Leotar je ostvario minimalnu pobjedu protiv Mladosti iz Bogutovog sela (1:0), a Proleter je u Dvorovima remizirao s ekipom Jedinstva iz Brčkog (1:1).

Najviše pogodaka viđeno je u Rogatici gdje je Mladosti s 3:2 savladala Slogu Junajted iz Bijeljine. U posljednjem meču, ali ne i po važnosti, Drina HE je poražena u Gacku od tamošnje Mladosti rezultatom 3:0, nakon čega su se prikovali za dno tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi