Napuštaju Real Madrid u januaru: Zidane prekrižio dvojicu igrača?

Kovačić se vraća u Seriju A?

Napuštaju Real Madrid u januaru: Zidane prekrižio dvojicu igrača?

E. Čaušević, foto: EPA

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić u januarskom prelaznom roku mogao bi napustiti redove Real Madrida i vratiti se u italijansku Seriju A.

Kovačić je u Real Madrid stigao prije nekoliko godina iz Intera, ali se Hrvat nije previše naigrao na Santiago Bernabeu. Iako ima želju da ostane u Realu španski mediji prenose da će ovaj veznjak najvjerovatnije promijeniti sredinu početkom naredne godine.

Kako piše madridska Marca, interes za Kovačića pokazalo je nekoliko klubova iz Italije, ali najviše "zagrijan" je Juventus. Stara dama želi dovesti Kovačića u januaru kako bi pojačala konkurenciju u veznom redu.

Kovačić je u dosadašnjem dijelu sezone nastupio na tri utakmice kao rezerva, te je odigrao skromnih 71 minutu. Također, špekuliše se da bi Real mogao napustiti i Dani Ceballos koji je ljetos stigao iz Betisa. Ipak, ovaj mladi igrač će najvjerovatnije na posudbu do kraja sezone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi