Napustio Bayern, sinoć zvanično potpisao za novi klub

Vratio se u rodnu zemlju

Napustio Bayern, sinoć zvanično potpisao za novi klub

Admin Čaušević

Niz igrača koji obilježili jednu eru u Bayernu krajem sezone je napustilo minhenski klub. 

Od sljedeće sezone stanovnici Bavarske neće biti Arjen Robbn, Franck Ribery i Rafinha. Upravo je iskusni defanzivac prvi koji je pronašao novi klub.

Rafinha se odlučio vratiti u rodni Brazil gdje će nositi dres Flamenga. Slavni brazilski klub je putem Twittera objavio dolazak 33-godišnjeg bočnog fudbalera.

Ovaj fudbaler je svoju zemlju napustio još 2005. godine, a u Evropi je osim za Bayern još igrao za Schalke 04 i Genou.

Rafinha je za Bavarce odigrao 266 utakmica i pritom postigao šest golova uz 29 asistencija. S Bayernom je, između ostalog, sedam puta bio šampion Njemačke, osvojio je pritom četiri DFB Pokala, kao i Ligu prvaka i Superkup Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi