Narednog ljeta slobodan igrač: Mertens već ima novi klub?
Foto: EPA

Manchester United želi Belgijanca

Narednog ljeta slobodan igrač: Mertens već ima novi klub?

Endin Čaušević

Reprezentativac Belgije, Dries Mertens, na kraju ove sezone mogao bi napustiti redove Napolija.

Mertens je ove sezone jedan od najboljih igrača Napolija, a u prvi plan došao je nakon teške povrede Milika. Belgijanac s klubom iz Napulja ima još ugovor na jednu sezonu, te se već špekuliše da bi na kraju ove mogao promijeniti sredinu.

Ovaj 29-godišnji napadač još uvijek nije dobio ponudu Napolija da produži saradnju, te rasplet ovo ove situacije čeka nekoliko klubova. Kako navode mediji na Apeninima najviše interesa pokazao je Manchester United koji je spreman odmah da ponudi ugovor Belgijancu.

Navodno, United želi da osigura Mertensa koji bi na Old Trafford stigao na kraju naredne sezone kao slobodan igrač. Crveni đavoli ovom napadaču godišnje nude 4,5 miliona eura, te trogodišnji ugovor. U dosadašnjem dijelu sezone Mertens je postigao čak 27 golova i upisao je 12 asistencija u svim takmičenjima.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi