"Naš cilj je izlazak na evropsku scenu"

Aidin Mahmutović za SportSport.ba

"Naš cilj je izlazak na evropsku scenu"

Adnan Beganović

"Volio bih karijeru nastaviti u nekoj jačoj ligi, no iskreno govoreći ni u Teplicama mi nije loše. Ne želim se previše opterećavati eventualnim transferom", rekao je na početku razgovora za naš portal napadač Teplica, Aidin Mahmutović.

Nakon jesenjeg dijela sezone Teplice se nalaze na 6. mjestu tabele, a bosanskohercegovački internacionalac nije zadovoljan tim plasmanom.

"Nisam zadovoljan jer smatram da imamo momčad za mnogo više. Loše smo počeli prvenstvo, da bi onda ušli u pobjedničku seriju, no opet smo na kraju imali pad, pa je možda ova pozicija na tabeli i najrealnija", rekao je Mahmutović i dodao:

"Naša ambicije se, međutim, nisu promijenile. Želimo izboriti izlazak na evropsku scenu i uvjeren sam da smo to možemo. Imamo dobru ekipu i dokazat ćemo to na proljeće."

Teplice su prava mala bosanskohercegovačka kolonija, a Mahmutović ističe da naši igrači u ovom klubu imaju dosta dobar status.

"Svi smo primljeni fenomenalno, a  svojim igrama smo opravdali očekivanja. Veoma brzo smo svi naučili češki jezik i to je dojmilo čelnike kluba", govori Mahmutović.

Titulu jesenjeg šampiona osvojila je Viktoria Plzen. Fudbaleri Viktorije osvojili su 41 bod, dok drugoplasirana Sparta ima četiri boda manje.

"Viktoria je u jesenjem dijelu najviše pokazala i zasluženo se nalazi na samom vrhu. Međutim, mišljenja sam da neće osvojiti titulu. Nekako sam uvjeren da će fudbalerio Sparte biti ti koji će se na kraju prvenstva radovati."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.