Naši u Češkoj briljiraju
Aidin Mahmutović

Mahmutović i Milutinović pogodili, Čajić asistirao

Naši u Češkoj briljiraju

Teplice su u okviru 20. kola češke Gambrinus lige poražene od Slavije iz Praga sa 4:1. Jedini gol za goste postigao je Aidin Mahmutović na asistenciju Aldina Čajića, dok je sreijelac posljednjeg gola za pobjednički tim bio Zoran Milutinović

Ovim porazom u Pragu Teplice su se udaljile od plasmana u Evropu naredne sezone. Već u prvom poluvremenu Slavija je imala prednost od dva gola. Pogađali su Zbynek Pospech i Lukaš Jarolim u 32. i 34. minuti.

U drugom poluvremenu proradio je bosanskohercegovački tandem. Čajić je u 61. minuti uposlio Mahmutovića koji je pogodio mrežu domaćina i tako vraća nadu Teplicama.

Međutim, ona nije dugo trajala. Jarolim je pogodio drugi put u 66. minuti, a minutu prije kraja susreta konačnih 4:1 postavio je još jedan bh. internacionalac na ovoj utakmici, Prijedorčanin Zoran Milutinović koji je ušao u igru u 81. minuti.

Mahmutović i Čajić odigrali su svih 90 minuta u gostujućem timu, dok je Admir Ljevaković cijelu utakmicu presjedio na klupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.