Nasljednik Ferrare: Trapattoni, Van Basten...

Ko će biti novi trener Juventusa?

Nasljednik Ferrare: Trapattoni, Van Basten...

Edmir Škorić

Talijanski Tuttosport danas je objavio članak u kojem se navodi kako su čelnici Juventusa sastavili listu od šest kandidatada za potencijalnog nasljednika Ciro Ferrare. Na listi se nalaze Trapattoni, Van Basten, Zaccheroni, Laudrup...

Ciro Ferrara pod nevjerovatnim je pritiskom u posljednje vrijeme, a kako i ne bi kada se pogleda trenutno stanje. Juventus je od posljednjih deset utakmica, u njih sedam poražen i to je najgora forma u povijesti kluba.

Pobjeda u italijanskom Kupu protiv Napolija (3:0) dala je Ferrari još jednu šansu, a Staroj dami krila. No, 'uspješan let' trajao je nekoliko dana, a onda je uslijedio poraz od Chieva u Veroni i pad na treće mjesto tablice.

Medijski je najbliži klupi Juventusa bio Guus Hiddink, Holanđanin koji je trenutno selektor Rusije. No, njegov zastupnik je to demantovao, tvrdeći da Hiddink neće preuzeti klubu Torineza.

Ozbiljno se razmatra i bivša legenda milanskog kluba, također Holanđanin, Marco van Basten, koji je bez posla od kako je napustio Ajax prošle godine. U konkurenciji su i Danac Michael Laudrup, bivši menadžer Brondbyja i Getafea, koji je igrao za Juventus 1980. godine. Laudrup je bio blizu angažmana u Atletico Madrid prošle godine, no nije Danac pristao na to.

Bivši trener Tottenhama i Seville, Juande Ramos, također je u opticaju. Međutim, sigurno dva najintrigantnija imena na popisu su Alberto Zaccheroni i Giovanni Trapattoni. Trapattoni je selektor Republike Irske, a 70-godišnjak je vodio Juventus uz dosta uspjeha. Osvojio je Scudetoo šest puta i jednom Ligu prvaka.

Tuttosport upravo Trapattoniju daje najviše šansi od svih pomenutih stručnjaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti