Nasri teže povrijeđen

Nevolje u Arsenalu

Nasri teže povrijeđen

Adnan Beganović

Francuski fudbaler Samir Nasri slomio je desnu fibulu jutros na treningu Arsenala na priprema u kampu u Bad Waltersdorfu u Austriji i neće moći igrati šest do osam sedmica, izjavio je glasnogovornik kampa International Football Camps Styria (IFCS) Andreas Neubauer.

"Nezgoda se dogodila na treningu", rekao je glasnogovornik. Nasri je prebačen u bolnicu gdje će biti podvrgnut detaljnim pretragama.

Mladi će fudbaler tako propustiti sljedeću utakmicu Francuske u kvalifikacijama za SP 2010. 19. avgusta protiv Farskih otoka, a vjerojatno i dva ključna susreta protiv Rumunjske 5.  i 9. septembra protiv Srbije.

Samir Nasri (22), koji je odigrao 15 utakmica u dresu francuske reprezentacije, u Arsenal je došao prošle godine iz Olympique Marseilla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.