Nasrija i Songa očekuju suspenzije?

Topnici strahuju

Nasrija i Songa očekuju suspenzije?

Edmir Škorić

Arsenal strahuje od moguće suspenzije za Samira Nasrija i Alexa Songa, koji su u pojedinim momentima napastovali protivničke igrače, za vrijeme subotnje utakmice Arsenala i Hull Cityja.

Londonska momčad u subotu je bez puno problema na Emiratesu savladala Hull City (3:0), no sada bi Wenger mogao ostati i do tri utakmice bez nedavno oporavljenog Francuza Samira Nasrija, ali i Alexa Songa.

Naime, Nasri je startovao na Richarda Garciju, što sudac Steve Bennett nije odmah vidio, no sada će Disciplinska komisija engleskog nogometno saveza (FA) pregledati video snimak i eventualno odlučiti hoće li mladi veznjak biti kažnjen.

Osim Nasrija, suspenziju bi mogao zaraditi i Alex Song, također igrač Arsenala, koji je uhvatio za vrat jednog od Hullovih igrača. FA ima šest dana na raspolaganju da odluči hoće li kazniti aktere nemilih događaja.

Tako bi Wenger mogao ostati bez svog dvojca za prvenstvene utakmice s Aston Villom i Portsmouthom (27. i 30. decembra), te FA Kupa protiv West Hama.

Uzimajući u obzir da su Robin van Persie, Nicklas Bentdner, Gael Clichy i Tomas Rosicky povrijeđeni, ne piše se dobro timu iz sjevernog Londona. Iako je napravio nekoliko propusta u subotnjoj utakmici na Emiratesu, sudija Steve Bennett sudit će meč Fulhama i Tottenhama.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije