Nastasić: Možemo da izborimo Ligu prvaka

Novi fudbaler Schalkea

Nastasić: Možemo da izborimo Ligu prvaka

Srbijanski fudbaler, Matija Nastasić, prije nekoliko dana pojačao je redove Schalkea, gdje će nastupati kao posuđen igrač Manchester Cityja. 

Nastasić je u razgovoru za zvanični sajt Bundeslige pričao o prvim utiscima i očekivanjima u novom klubu. 

"Moj dolazak je prošao u najboljem redu, svi me lijepo prihvatili i sretan sam što sam ovdje. Krajem prošle godine sam dvaput razgovarao sa Di Mateom, on mi je iznio svoja očekivanja. Imao sam druge ponude, ali je brzo postalo jasno da želim da pređem u Schalke. Bundesliga je među najboljima u Evropi, jača iz godine u godinu, a Schalke je veliki i popularan klub. Ubijeđen sam da je ovo dobra odluka", kazao je Nastasić, a potom nastavio:

"Znam dosta o timu jer pratim sve velike lige. Poslije razgovora sa trenerom proveo sam dosta vremena gledajući njihove utakmice. Trener mi je rekao za koju poziciju me planira. Možemo da se branimo sa trojicom, ali i četvoricom ukoliko bude bilo potrebno. To nije problem za mene, mogu da se uklopim u obje formacije. Želim da odigram što više mečeva i pomognem klubu da ostvari ciljeve. Nadam se da ćemo osvojiti više bodova nego u prvom dijelu sezone i kvalifikujemo se za Ligu prvaka. Mislim da možemo da završimo na drugom ili trećem mjestu", rekao je Nastasić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti