Nastasićev transfer obradovao sve u Partizanu

Zaradili i u Humskoj

Nastasićev transfer obradovao sve u Partizanu

Nastasićev transfer iz Manchester Cityja u Schalke posebno je obradovao čelne ljude Partizana, koji su u teškim vremenima za klub dobili pravu finansijsku injekciju.

Njemački tim je Cityju za posudbu platio milion eura, a prije dva dana su doplatili dodatnih 9 i po miliona te tako otkupili ugovor reprezentativca Srbije. Partizanu je, kao Nastasićevom matičnom klubu, na osnovu klauzule solidarnosti pripalo 2.5% transfera i još toliko zbog kompenzacije za treniranje u mlađim uzrastima beogradskog kluba.

Tako je Partizan zaradio otprilike 400.000 eura od transfera Matije Nastasića iz Manchester Cityja u Schalke, za koji pruža sjajne partije po dolasku u klub. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije