Nastavlja se agonija Arlesa

Francuska La Ligue 1

Nastavlja se agonija Arlesa

Danas je odigrano šest susreta osmog kola fudbalskog prvenstva Francuske, u kojima je Arles, novi klub Faruka Hadžibegića, pretrpio i osmi poraz.

Faruk Hadžibegić je porazom debitovao na klupi svog novog kluba Arlesa. Iz Avignona je pobjedu u ovom kolu francuskog fudbalskog prvenstva odnio Auxerre, kojem je to bila prva ovosezonska pobjeda u Ligue 1.

Goste je u prednost u 18. minuti doveo bočni igrač Armand Traore, a minutu prije odlaska na odmor Benoit Pedretti je uduplao prednost na 2:0. Agonija domaćih nastavljena je i u drugom poluvremenu, tačnije u 58. minuti kada je Contout povisio prednost Auxerrea na 3:0. Birsa je sedam minuta prije kraja meča postavio konačnih 4:0.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić ponovo se nije našao u početnom sastavu Lyona, koji je večeras gostovao kod Nancya. Ipak, to nije smetalo Lavovima da nakon prvih 45 minuta utakmice steknu prednost. Lisandro Lopez doveo je Lyon u vodstvo u 37. minuti, a u desetoj minuti drugog poluvremena Briand je povisio na 2:0.

Međutim, Luiz je samo tri minute kasnije svojim golom ovu utakmicu ponovo doveo u neizvjesnost. Potpuni preokret i izjednačenje Nancyu donio je feret u 70. minuti susreta. Ipak, Jimmy Briand pet minuta kasnije vraća prednost Lyonu, a rezultatom 3:2 u korist ekipe sa Gerlanda je i završio ovaj susret. Miralem Pjanić dobio je samo 12 minuta za igru, nakon što je u 78. minuti na terenu zamijenio Gourcuffa.

Sochaux je bio ubjedljiv na svom terenu u susretu protiv Lensa. Visko pobjedu domaćinu, rezultatom 3:0, donijeli su Maiga, Brown i Perquis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.