Nastavlja se kriza u Slobodi

Oglasio se i kapiten Mujkić

Nastavlja se kriza u Slobodi

Tuzlanski premijerligaš Sloboda proživljava teške trenutke. Svi igrači odlučili su stupiti u štrajk zbog neisplaćenih obaveza.

Naime, kompletna ekipa po završetku današnjeg treninga u Bukinju stupila je u štrajk, iako je trener Ibrahim Crnkić zahtijevao da isti odlože za bar pet ili šest dana, vjerujući da bi se situacija mogla popraviti.

"Dogovorili smo se da obustavimo rad i na ovaj način pokušamo apelirati na nadležne", rekao je za Dnevni Avaz u ime igrača kapiten i golman Denis Mujkić.

Danas bi trebao biti organizovan sastanak igrača s nekim od čelnih ljudi kluba. Problem, međutim, predstavlja to što su mnogi od njih na odmoru, uključujući i kandidata za predsjednika kluba Davuda Zahirovića.

Jedan od rijetkih u Tuzli je vršilac dužnosti direktora Zdeno Jurić. Kaže da i sam ima problema sa zdravljem, a novonastalu situaciju komentira ovim riječima:

"Problemi su evidentni i mi ih pokušavamo riješiti. Sastat ćemo se s igračima i upoznati ih s aktivnostima koje menadžment kluba poduzima kako bi sanirao stanje. Teškom mukom smo osigurali novu opremu firme "Jako". I za sve ostalo razumijemo igrače i činimo sve da što prije prevaziđemo novonastalu situaciju. Nadam se najboljem", rekao je Jurić za Dnevni Avaz.

Sloboda je ovog vikenda trebala nastaviti seriju kontrolnih susreta, ali se, zbog obustave rada prvotimaca, otkazuju dogovoreni susreti. To važi za nedjeljno gostovanje u Gradačcu kod Zvijezde.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije