Nastavlja se pohod "Paklene narandže"
Robin van Persie postiže drugi gol za "Oranje"

Kvalifikacije za SP - grupa 9

Nastavlja se pohod "Paklene narandže"

Reprezentacija Holandije nastavila je svoj pohod ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo uvjerljivom pobjedom nad Škotskom.

„Oranje“ pod selektorskom palicom legende Marca van Bastena djeluju jako moćno i gotovo pa da su osigurali plasman na svjetsku smotru najbolji fudbalskih reprezentacija.

U jedinoj večeras odigranoj utakmici iz grupe 9, Holanđani su dočekali na Amsterdam Areni Škote i ispratili ih nazad na Ostrvo sa tri gola u mreži.

Nakon pola sata igre Realom Klaas Jan Huntelaar pogodio je glavom za 1:0, a pred odlazak na odmor, u 45. minuti, za 2:0 pogodio je Robin van Persie. Konačnih 3:0 bilo je djelo Dirka Kuyta sa bijele tačke u 77. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.