Nastup Mujdže pod znakom pitanja

Papirologija još nije gotova

Nastup Mujdže pod znakom pitanja

Adnan Beganović

Iako je selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić jučer i zvanično uputio poziv na adresu Mensura Mujdže, njegov nastup u narednim prijateljskim susretima još uvijek je pod znakom pitanje.

U Fudbalski savez Bosne i Hercegovine danas je stigao zahtjev u kojem se traži da se FIFA-i dostavi sva potrebna dokumentacija o promjeni sportskog državljanstva Mensura Mujdže kako bi svjetska fudbalska krovna kuća mogla dati dozvolu Mujdži da nastupa za Bosnu i Hercegovinu.

"Postupak je u toku. Od Hrvatskog fudbalskog saveza dobili smo dokumentaciju o Mujdžinim nastupima u omladinskim selekcijama Hrvatske i istu smo proslijedili FIFA-i, kao i izjavu Mujdže o promjeni sportskog državljanstva. Međutim, danas smo dobili dopis u kojem se od nas traži da FIFA-i dostavimo uvjerenje o državljanstvu Mujdže, no kako je proces promjene državljanstva dosta spor još uvijek to nismo u stanju uraditi. Radimo sve da to ubrzamo i čim sredimo svu dokumentaciju poslat ćemo je FIFA-i i zamoliti da što prije donese odluku,  no ukoliko do narednih prijateljskih susreta ne uspijemo prikupitu svu traženu dokumentaciju Mujdža neće moći igrati", rekao je za SportSport.ba v.d. generalnog sekretara FS BiH Jasmin Baković.

Ukoliko uzmemo u obzir da proces dobivanja bh. pasoša i nije tako brz, mala je vjerovatnoća da će Mujdža debitovati za naš nacionalni tim u narednim prijateljskim susretima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.