Nathan Ellington pojačao Xanthi

Nesuđeni bh. reprezentativac

Nathan Ellington pojačao Xanthi

Edmir Škorić

Grčki prvoligaš Xanthi u ponedjeljak se pojačao sa napadačem Watforda Nathan Ellingtonom, koji je posuđen do kraja ove sezone.

Financijski detalji ovog transfera nisu otkriveni, a iskusni napadač Watforda dobro je poznat bh. javnosti. Podsjetimo, Ellingtonova djevojka je iz Sarajeva, pa je ovaj napadač nekoliko puta boravio i u našem glavnom gradu. Štoviše, čak se jedno vrijeme nagađalo kako će obući dres naše selekcije.

"Stvarno sam oduševljen što sam ovdje i želim pomoći timu da se poboljša na tabeli, pa čak i da se na kraju kvalifikuje u Evropu. Ovo je prvi put da igram izvan Engleske i to je novo iskustvo za mene", kazao je Ellington na predstavljanju u novom klubu.

28-godišnjak je igrao za Walton i Hersham (1997-1999. godine), Bristol Roversu, Wiganu, West Bromwich Albionu i Watfordu, gdje je bio posuđen i Derby Countyju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti