Naumov stao u Spahićevu zaštitu
Faksimil pisma koje je Naumov poslao selektoru Blaževiću

Predsjednik Lokomotiva pisao Blaževiću

Naumov stao u Spahićevu zaštitu

Trakavica o navodnoj aferi namještanja i prodaje utakmice između Lokomotiva i Khimkija (0:2) u kojoj su pojedini mediji glavnu ulogu „dodjelili“ kapitenu našeg nacionalnog tima Emir Spahić, koji je u ruskim, ali i medijima u BiH i Hrvatskoj proglašen krivcem, danas je dobila konačan epilog.

Naime, pojedini mediji objavili su informaciju da je Spahić umješan u namještanje rezultata i da se zbog toga našao na transfer listi ovog ruskog kluba, odnosno da je iz istog „otjeran“.  

Ipak, demantij ovih dezinformacija danas je stigao iz Rusije. Nakon što je Miroslav Ćiro Blažević, selektor našeg nacionalnog tima od Nikolaya Naumova, predsjednika Lokomotiva zatražio objašnjenje cjelokupne situacije, u našu kuću fudbala stigala je povratna informacija, kojom su demantuju svi lažni navodi.  

„Bio sam veoma iznenađen vašim pismom, jer FC Lokomotiv i njegova uprava nisu davali nikakve izjave o utakmici FC Lokomotiv – FC Khimki (0:2). Kao predsjednik FC Lokomotiv potvrđujem vam da nisam davao nikakve izjave u vezi Emira Spahića i bilo kakvog najmještanja na ovoj utakmici. Smatram da su naša ekipa i svi naši igrači pružili lošu igru u ovoj utakmici“, piše u pismu koje je stiglo u NS/FS BiH, a kojeg je potpisao predsjednik Naumov, a u kojem se dalje novadi:

„Bili smo takođe iznenađeni člankom u „Večernjem listu“ (Hrvatska) o našem igraču Emiru Spahiću. kontaktirali smo ove novine, i u narednim danima „Večernji list“ mora da demantuje izjave koje su navedene u članku. Emira Spahića smatramo veoma kvalitetnim igračem, ali on trenutno ima nekih problema sa direktnim napadima na prvi tim zbog sportskih motiva.“

Očito da je ovo bio još jedan pokušaj destabilizacije stanja u našem nacionalnom timu uoči kvalifikacionih utakmica sa Belgijom koji je imao za cilj diskreditovati Spahića, koji je nedavno izjavio da ne želi ostati u Lokomotivu čisto iz sportskih motiva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.