Navas ponovo neće nastupiti na Gold Cupu: 'On ima psihičke probleme, razumijem ga...'

Posljednji nastup zabilježio 2011. godine

Navas ponovo neće nastupiti na Gold Cupu: 'On ima psihičke probleme, razumijem ga...'

Selektor Costa Rice Gustavo Matosas objavio je spisak igrača na koje će računati na predstojećem Gold Cupu, a na istom se nije našao Keylor Navas.

Zanimljivo, Navas nije branio ni na jednom Gold Cupu otkad je došao u Real Madrid 2014. godine. Od tada je propustio izdanja koja su se igrala 2015., 2017. i sada će propustiti ovo iz 2019. godine. Također, nije branio ni na Gold cupu 2013. zbog povrede, pa je posljednji nastup zabilježio davne 2011.

Trener reprezentacije Costa Rice Matosas kaže kako Navas ima prihičkih problema.

"Keylor je u vrlo komplikovanoj situaciji jer napušta klub ovog ljeta. On nije u najboljem psihičkom stanju da bi se pridružio nacionalnom timu. Bio sam igrač, prolazio sam kroz te trenutke i Keylor ima moju punu podršku i razumjevanje", rekao je Matosas kada je objavljivao spisak.

Prvi golman Costa Rice će na Gold Cupu biti Leonel Moreira koji brani za meksičku Pachucu.

Pogledajte kompletan spisak Kostarikanaca:

Golmani: Leonel Moreira (Pachuca, Mexico), Marco Madrigal (San Carlos, Costa Rica) and Bryan Segura (Perez Zeledon, Costa Rica).

Defanzivci: Cristian Gamboa (Celtic, Scotland), Keysher Fuller (Herediano, Costa Rica), Giancarlo Gonzalez (LA Galaxy, USA), Oscar Duarte (Espanyol, Spain), Kendall Waston (Cincinnati, USA), Francisco Calvo (Chicago Fire, USA), Bryan Oviedo (Sunderland, England), Ronald Matarrita (New York City, USA).

Veznjaci: Celso Borges (Goztepe, Turkey), Allan Cruz (Cincinnati, USA), Yeltsin Tejeda (Herediano, Costa Rica), Elias Aguilar (Jeju United, South Korea), Christian Bolanos (Saprissa, Costa Rica), Randall Leal (Saprissa, Costa Rica), Bryan Ruiz (Santos, Brazil), Jimmy Marin (Herediano, Costa Rica).

Napadači: Joel Campbell (Leon, Mexico), Jonathan McDonald (Al-Ahli, Qatar), Mayron George (Midtjylland, Denmark) and Alvaro Saborio (San Carlos, Costa Rica).

Što se tiče Navasa, on će ovog ljeta sigurno napustiti Real Madrid nakon pet godina provedenih u ovom klubu i tri osvojene Lige šampiona. Zinedine Zidane je odlučio da će prvi golman od naredne sezone biti Thibaut Courtois, pa će Navas sreću potražiti negdje drugdje. Za sada se spominje da bi to moglo biti u PSG-u..

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi