Navijač Partizana tuži  Zrinjski
Neredi na utakmici Zrinjski - Partizan

Pola godine nakon odigrane utakmice

Navijač Partizana tuži Zrinjski

M. Maksimović

Navijač Andrija Velisavljević, stolar iz Čačka, godinu i pol dana nakon incidenta na utakmici Zrinjski - Partizan, kada je zbog ''topovskog udara'' ostao bez tri prsta podnio je tužbu protiv HŠK Zrinjski i MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantonta.

Večernji list piše kako u toj tužbi, koju zastupa advokat Josip Muselimović, pred Općinskim sudom u Mostaru traži nadoknadu štete u iznosu od 26.700 mara i doživotnu mjesečnu rentu od po 400 KM, počevši od 19.jula 2007. godine, kada su se i dogodili neredi na stadionu i okolnim mostarskim ulicama.

Kako tvrdi Velisavljević, na navijače Partizana je bačen suzavac-bomba, koji je pao na njegovo rame. Pokušavajući odbaciti pirotehničku napravu, ona mu je i pukla u ruci. U svom tužbenom zahtjevu zaključuje kako je ostao trajno nesposoban, jer su mu umanjene opšte životne aktivnosti od 30 posto.

Prije, za vrijeme i poslije utakmice Zrinjski - Partizan povrijeđeno je 25 policajaca i desetak navijača
Partizana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.