Navijači Auxerrea prolongirali odluku o prvaku

Prekinut meč Auxerre - Montpellier

Navijači Auxerrea prolongirali odluku o prvaku

Odlučujuća utakmica za prvaka Francuske između Auxerrea i Montpelliera prekinuta je zbog divljanja domaćih navijača, koji izgleda ne mogu da prebole ispadanje Auxerrea u drugu ligu.

Montpellier je došao po titulu u Auxerre, ali po izabranike trenera Renea Girarda nije dobro počelo. Igrala se 20. minuta kada je Olivier Kapo pogodio mrežu Montpelliera i zaledio srca navijača ove ekipe.

 

Međutim, samo 12 minuta kasnije John Utaka je izjednačio, pa se u Montpellieru moglo malo lakše disati, a pri rezultatu od 1:1 se i otišlo na odmor između dva poluvremena.

 

Početkom drugog dijela, susret je prekinut, nakon što su navijači domaće ekipe u teren počeli ubacivati rolne toalet papira, paradajz i teniske loptice. Glavni sudija je potom povukao igrače obje ekipe sa terena. Prekid je trajao dvadesetak minuta, a kad se sve smirilo, utakmica je nastavljena.

 

Rezultat od 1:1 iz prvog poluvremena se nije mijenjao sve do desetak minuta prije kraja utakmice, kada su domaći navijači ponovo prekinuli susret bacajući ovoga puta baklje u teren.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

Sudija je povukao igrača sa terena po drugi put večeras i za sada nije sigurno da li će se ovaj meč nastaviti. U ovim trenucima u stadion je ušla specijalna policija, koja će izgleda isprazniti tribinu sa huliganima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.