Navijači Bešiktaša poslali emotivnu poruku Evertonu

Tužna priča stigla i do dalekog Istanbula

Navijači Bešiktaša poslali emotivnu poruku Evertonu

D. Vejo

Vezni fudbaler Partizana Everton Luiz našao se na udaru skandaloznih i primitivnih skandiranja navijača Rada tokom utakmice koja je odigrana u nedjelju na Banjici.

Tokom svih 90 minuta meča, Brazilac je trpio rasističke uvrede, zbog kojih je na kraju i zaplakao. Njegove suze, za kratko vrijeme obišle su svijet, a podršku je Everton dobijao sa svih strana planete.

Među onima koji su stali uz vezistu, jesu i Partizanova crno-bijela "braća" iz Istanbula. Naime, radi se o tome da su navijači Bešiktaša podržali Evertona, na način da su na društvenim mrežama okačili transparent podrške Brazilcu.

"Svi smo mi Everton Luiz. Reci ne rasizmu", glasila je poruka navijača Bešiktaša Evertonu.

Podsjetimo, Everton je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka odlučio da se uputi ka tribini na kojoj su bili navijači Rada, popularni "Skinheadsi", a potom im pokazao srednji prst nakon čega je krenulo koškanje igrača dva tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi