Navijači Birminghama: Taylor, Taylor...

Wenger šokiran

Navijači Birminghama: Taylor, Taylor...

Edmir Škorić

U toku susreta Arsenala i Birminghama koji je odigran na Emiratesu, a koji je pripao Topnicima rezultatom 3:1, gostujući navijači napravili su ružnu sliku.

Naime, kada je Birminghamov igrač zadnje linije Liam Ridgewell "pokupio" na terenu mladog Walcotta a ovaj potom napustio teren zbog povrede, dio tribine gdje su bili smješteni gosti počeo je pjevati u čast Taylora, pri tome misleći na onaj brutalni start pomenutog igrača nad hrvatskim reprezentativcem Eduardo Da Silvom.

Walcottu je odsustvo po prvim procjenama suđeno dvije sedmice, te je, na svu sreću, lakša povreda nego što ju je zadobio hrvatski Brazilac.

"Njihovi navijači neće ostati upamćeni po dobru. Razmišljao sam koliko je to nisko i kakva je to glupost. Neko iz mase počne nešto izvikivati, a onda svi to slijede, čak i oni pametni koji u masi gube svoj identitet i osjećaj za odgovornost", kazao je poslije utakmice trener Arsenala, Arsene Wenger, očito i sam nevjerujući šta su napravili Birminghamovi navijači.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.