Navijači Blackburna ne odustaju

Navijači Blackburna ne odustaju

Edmir Škorić

Blackburnovi navijači najavili su 24-satni prosvjed ispred stadiona Ewood Park u petak.

Navijači su jedno vrijeme prestali s prosvejedom protiv indijskog vlasnika kluba Venky i menadžera Stevea Keana, ali sada, kako kažu, nastavljaju prosvjedovati jer klub nije ispunio obećanje i nije održao sastanak kako bi raspravljao o svojim problemima.

Tako će navijači ovog kluba, koji tone sve dublje i dublje, u petak protestovati ispred stadiona. Navodno će 200 do 300 navijača u noći s petka na subotu prosvjedovati ispred klupskih prostorija.

"Cilj prosvjeda je, kao i od samog početka, ukloniti Stevea Menadžera s mjesta menadžera, Venkyja s vlasničke pozicije te kompletne Uprave. Intenzitet prosvjeda će se značajno pojačati. Kao navijači ovog kluba nemamo izbora nego da na ovaj način spašavamo voljeni klub", poručili su navijači.

Blackburn je osvojio naslov 1995.godine kada je Jack Walker bio vlasnik kluba. Trenutno je klub na dnu Premiershipa sa samo tri pobjede u ovoj sezoni, posljednja ona na Old Traffordu protiv Uniteda (3:2), koja je doduše malo omekšala čitavu situaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.