Ko bi rekao?! Turci, Albanci i Hrvati na ulicama St. Paulija kao jedno

Ni kiša im ne može ništa

Ko bi rekao?! Turci, Albanci i Hrvati na ulicama St. Paulija kao jedno

Admin Čaušević

Ekipa portala SportSport u utorak navečer se zadesila na ulicama St. Paulija gdje su zabilježili pomalo nestvarne kadrove pošto su navijači Turske, Hrvatske i Albanije priredili zaista sjajnu atmosferu. 

U Njemačkoj se ovih dana živi za fudbal. Živo je širom države, a posebno u gradovima gdje se igraju utakmice. Tako je i u St. Pauliju, naselju u Hamburgu.

Hrvatska će u srijedu igrati meč 2. kola protiv Albanije pa nije ni čudo zašto je veliki broj navijača tih selekcija stigao u grad na sjeveru Njemačke.

Iako pada kiša atmosfera na ulicama i kafićima je zaista fantastična. Albanci i Hrvati se odlično zabavljaju i sve protiče bez incidenta.

Pjevaju se navijačke i patriotske pjesme obje zemlje, a sluteći po atmosferi to nikom ne smeta. U jednom od kafića okačane su zastave Hrvatske i Albanije jedna do druge.

Na ulicama se nalazi i veliki broj navijača Turske koji su izašli proslaviti pobjedu na startu protiv Gruzije. Definitivno nije svakodnevnica vidjeti navijače tri zemlje kako se zajedno provode.

Oglasi

Do sada je zabilježeno nekoliko nereda, to je bio slučaj pred utakmicu Srbija - Engleska kada je došlo do sukoba srpskih sa jedne te albanskih i engleskih navijača sa druge strane.

Utakmica Albanija - Hrvatska igrat će se u srijedu od 15 sati. Najavljeno je između 12 i 15 hiljada Albanaca što znači da bi Hrvati trebali imati veću podršku.

Hrvati u utakmicu svakako ulaze kao favoriti i pod imperativom su pobjede ukoliko žele u drugi krug takmičenja pogotovo nakon visokog poraza od Španije u prvom kolu sa 3:0.

"Albanija sigurno nije protivnik kvalitete kao Španija, ali sigurno zavrijeđuje respekt. Moramo biti strpljivi i oprezni, znamo da nam je prioritet pobjeda i pokušat ćemo biti ofanzivniji."

"Moramo biti bolji i efikasniji. Bit će nekih promjena u sastavu, ali to ćemo se još sutra tokom dana dogovoriti. Svi su spremni, znaju šta nam je cilj", poručio je Zlatko Dalić pred utakmicu.

Vjerovatna promjena u sastavu koja se spominje znače slanje Ivana Perišića na poziciju lijevog beka, te Brunu Petkovića u vrh napada umjesto Ante Budimira.

Top Komentari

gojazni_shljivack
Zasto ne? Zna se izvor svih problema na Balkanu. Genocidni monstruozni Smrdi.
3 2
user1626167076
Svak se sa svakim moze, osim prokletih chetalja..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti