Navijači Levskog rasistički vrijeđali svog igrača

Napali ga i zaštitari

Navijači Levskog rasistički vrijeđali svog igrača

A. Haznadarević

Da je problem rasizma konstantno prisutan na fudbalski terenima odavno je poznato, no navijači bugarske momčadi Levski, koji su se 'proslavili' i ispadima u dvomeču sa FK Sarajevo, rasizmu na fudbalskim terenima dali su potpuno novu dimenziju.

Naime, kada je nakon pobjede Levskog nad momčadi Botev Plovdiva, domaći igrač Basile de Carvalho krenuo je pozdraviti svoje navijače, umjesto pljeska, tamnoputog Carvalha dočekali su zvižduci i majmunska huktanja.

No, to nije bilo sve, pa je na zaprepaštenog, napadača Gvineje Bisao nasrnuo i jedan od zaštitara, koji očigledno nije nimalo bolji od takozvanih navijača ovog bugarskog kluba.

Veće probleme na stadionu spriječila je interventna policija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti