Navijači Malmöa imaju rješenje za Zlatanov spomenik
Foto: EPA

Potpisana peticija

Navijači Malmöa imaju rješenje za Zlatanov spomenik

Statua Zlatana Ibrahimovića koja se nalazi pored stadiona Malmöa bi mogla biti uklonjena.

Legendarni švedski napadač je izgubio pojam šta znači Malmöu i krajem prošlog mjeseca je kupio dionice rivalskog kluba Hammarybja, a to očekivano nije najbolje sjelo navijačima.

Šta danas misle o njemu i potezu koji je napravio, navijači Malmöa su pokazali vandaliziranjem njegova spomenika ispred stadiona 'Swedbank'. Najprije su ga 'ukrasili' toaletnom daskom, ispisali su na njemu uvredljive poruke, a sada traže da se isti ukloni i premjesti u Stockholm iz kojeg je Hammarby.

Na adresu grada je stigla peticija koju je potpisalo 500 građana, a po tamošnjem zakonu, svaka peticija sa 100 zahtjeva zahtjeva izjašnjavanje parlamenta.

Bit će svakako zanimljivo za vidjeti šta će odlučiti u Malmöu, a do tada, navijači u međuvremenu traže da se izgradi statua Markusu Rosenbergu koji je igrao u tom klubu od 2001-2005 i od 2014-2019.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi