Navijači Marseilla ne zaboravljaju

Hoće li Marseille pustiti Montpellier ?

Navijači Marseilla ne zaboravljaju

M. Maksimović

U zaostaloj prvenstvenoj utakmici, večeras na Velodromeu, Marseille dočekuje sastav Montpelliera. Montpellier je trenutačno prvi na tabeli sa 63 boda, koliko ima i drugoplasirani PSG. Marseille koji ne zna za pobjedu 11 kola.

Navijači Marseilla, oni najvatreniji su uputili saopštenje u kojem stoji da traže od svojih igrača da jednostavno puste utakmicu gostima. Sve što žele navijači Marseilla jeste da PSG ne bude prvaka.

''Igrate kao koze, zbog vas smo doživjeli veliku blamažu na Parku prinčeva i sada od vas tražimo da nastavite, budete koze i dalje i pustite ekipu Montpelliera. Neka igrači  Montpelliera postignu što više golova, neka PSG ne bude prvaki. Sjetite se 1999.godine, kako su nas prevarili'' poručuju igračima, navijači Marseilla koji nezaboravljaju ono što se dogodilo u posljednjem kolu prije 13 godina.

 

U sezoni 98/99 za prvaka su se borili Marseille i Bordeaux. Marseille je gostovao kod Nantesa i ostvario je minimalnu pobjedu, ali pirovu. Na Parku prinčeva je cirkus trajao do 89.minute. Gosti su vodili 0:1, 1:2 ali je u 77.minuti Adailton uz zvižduke svojih navijača zabio gol za 2:2.

 

Oni koju si bolje poznavali situaciju su tvrdili kako je Brazilac nije znao francuski, pa nije bio upoznat sa ponašanjem svojih saigrača. U preostalih 12 minuta oni su se sklanjali, golman Lama je na kraju kapitulirao u 89.minuti gol postiže Feindouno.Bordeaux je postao prvak, a igrači PSG su kako je vrijeme odmicalo polako javno priznavali kako su tu utakmicu najjednostavnije rečeno pustili. Danas, 13 godina kasnije navijači Marseilla su spremni za osvetu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.