Navijači Nottingham Foresta se prisjetili velikog trenera

U čast velikog Briana Clougha

Navijači Nottingham Foresta se prisjetili velikog trenera

Navijači Nottingham Foresta su na poseban način obilježili 20.godišnjicu smrti njihovog velikog trenera Briana Clougha. Na utakmici Capital One Cupa protiv Tottenhama, navijači Nottingham Foresta su nosili zelene džempere, odjevni predmet po kojem je bio prepoznatljiv trener ovog kluba.

Clough je trenirao Nottingham velikih 18 godina i u tom periodu je klub dva puta bio prvak Evrope, prvak Engleske te četiri puta osvajač Liga Kupa. 1994. godine Clough je preminuo u 69. godini od raka želuca.

Pored onoga što je napravio kao trener, njegov život su obilježili privatni problemi, prije svega sa alkoholom i skandalima. Bio je protivnik visokih lopti što je bilo normalno u to vrijeme na ostrvu.

" Da je Bog htio da fudbal igramo u oblacima, on bi tamo posadio travu " samo je jedan od izjava koje su obilježile njegovu karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.