Navijači Novog Pazara sutra na saslušanju

Uahpšeni zbog transparenta

Navijači Novog Pazara sutra na saslušanju

Grupa navijača FK Novi Pazar pojaviće se sutra na saslušanju kod istražnog sudije nakon isticanja uvrijedljivog transparenta na utakmici protiv Rada.

Iz Policijske uprave Novog Pazara za Sportske.net saopšteno je da će petorica uhapšenih izaći pred sudiju pošto im istekne 48 sati policijskog pritvora, ali nije precizirano kada tačno.

Policija je mjeru zadržavanja jučer odredila Emiru R. (39), Edinu P. (30), Mirzi G. (30), Enesu V. (24) i Emiru H. (21).

Oni su na Kup utakmici protiv Rada istakli transparent kojim se veliča trgovina organima na Kosovu i u Albaniji posle NATO intervencije 1999. godine. Navijači Pazara su tako "odgovorili" pristalicama beogradskog tima, koji su veličali genocid u Srebrenici.

Policija je jučer saopštila i da traga za ostalim osumnjičenim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti