Navijači PAOK-a 'zapalili' Solun i proslavili naslov prvaka

Spektakl!

Navijači PAOK-a 'zapalili' Solun i proslavili naslov prvaka

S. Grebović
Teme:

Igrači PAOK-a skinuli su prokletstvo dugo 34 godine, koliko je prošlo od posljednje titule prvaka Grčke koja je stigla u Solun.

Pobjeda od 5:0 nad Levadijakosom u pretposljednjem, 29. kolu grčke Superlige bila je dovoljna i da matematički crno-bijeli dođu do titule prvaka, jer kolo prije kraja imaju nedostižnih pet bodova prednosti u odnosu na Olympiacos.

Domaći tim je mogao još u prošlom kolu da slavi osvajanje nacionalnog šampionata, ali su odigrali samo 1:1 u Larissi sa AEL-om.

U spektakularnoj atmosferi na krcatoj Toumbi poveli su već u trećoj minuti golom Šakova. Biseswar pet minuta kasnije zabija drugi gol za potpunu ludnicu na stadionu, a u 30. Pelkas promašuje penal. To domaće nije pretjerano uzdrmalo, jer Varela u 53. minuti pogađa za tri razlike, a Šakov sedam minuta kasnije daje novi gol.

Tačku na u 81. miniti stavlja Swiderski i ludnica na stadionu je tada mogla da počne.

Kako je to sve izgledalo pogledajte:

Potražite više informacija na temu Super League:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi