Navijači Partizana mogu odahnuti, Soumah je otišao

Skupocjeno, a čini se nepoželjno pojačanje

Navijači Partizana mogu odahnuti, Soumah je otišao

Seydouba Soumah je prošlog ljeta stigao u beogradski Partizan iz Slovana iz Bratislave. Euforično su navijači Partizana dočekali najskuplje pojačanje kluba u historiji, ali ovaj veznjak iz Gvineje nije opravdao njihova očekivanja, ali ni očekivanja čelnika kluba.

Soumah je Slovanu plaćen 1.65 miliona eura, ali samo sezonu nakon dolaska u Humsku napušta Partizan.

Već neko vrijeme se Partizan pokušavao "otarsiti" ovog 27-godišnjaka, a novi dom su mu "crno-bijeli" pronašli u Maccabiju iz Haife.

Proteklih dana se špekulisalo da je dogovoren transfer Soumaha u Maccabi, a danas je stigla i potvrda iz izraelskog kluba.

Soumah je u Maccabi stigao na jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa ugovora po isteku iste, a ono što je dobro za Partizan jeste da Izraelci u potpunosti preuzimaju isplaćivanje njegovih primanja koja nikako nisu mala - čak 550.000 eura po sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi