Navijači prekinuli prijateljski meč Iskre i Travnika

Novi incidenti

Navijači prekinuli prijateljski meč Iskre i Travnika

Samir Mlaćo

Nakon što su samo prije par dana u Međugorju huligani prekinuli prijateljski meč Veleža i Slobode, danas smo svjedočili novim nemilim scenama na bh. stadionima.

Naime, u Bugojnu su snage u prijateljskom duelu odmjerili NK Iskra i NK Travnik, a susret je trajao samo desetak minuta. Razloga toga su navijački neredi koji su se desili na stadionu Hendek u Bugojnu. Kako SportSport.ba saznaje, nenajavljena grupa navijača iz Travnika, popularna "Gerila" nakon standarnih verbalnih provokacija sa domaćim navijačima bacila je baklju među simpatizere Iskre poslije čega su službena lica donijela odluku o prekidu utakmice. 

Situacija se zatim smirila, na stadionu Hendek pojavili su se i pripadnici Policijske stanice Bugojno. 

Iz oba kluba izrazili su žaljenje zbog incidenta, ali na svu sreću nije došlo do fizičkog obračuna dvije navijačke grupe, što svakako može radovati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti