Navijači Reala ne žele Mourinha

Marca anketirala svoje čitaoce

Navijači Reala ne žele Mourinha

Edmir Škorić

Prema anketi koju je sproveo španjolski sportski dnevnik Marca, većina navijača madridskog Reala protivi se dolasku Jose Mourinha na klupu njihovog kluba.

Portugalski stručnjak Jose Mourinho nadomak je dolaska na klupu madridskog Reala, a službena potvrda trebala bi sa Santiago Bernabeua stići u ponedjeljak. Ipak, nisu svi sretni što će bivši trener Porta i Chelsea doći na klupu Kraljeva.

Tako se više od 67 čitalaca Marce ne slaže sa odlukom da Mourinho preuzme klub ili smatraju da će Portugalac biti preskupo plaćen.

Navodno se navijačima Reala ne gleda defanzivna igra njihovih "kraljevića", a dobro je poznato kako je Mourinho upravo sa tom taktikom došao do naslova prvaka Evrope s Interom.

Otkupna klauzula za Mourinha iznosi 16 miliona eura, što ne smeta previše predsjedniku Reala Florentinu Perezu. Mourinha čeka četverogodišnji ugovor na Santiago Bernabeu, uz godišnju platu od deset miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.