Navijači Šalkea ljuti na svoje ljubimce
Naš tim igra slabo i nemamo razloga za slavlje, rekao je, predstavnik navijača – Rolf Rojes

Bez proslave 30. rođendana

Navijači Šalkea ljuti na svoje ljubimce

Iako su, do sada, prodali preko 9000 ulaznica za proslavu obilježavanja 30. rođendana Klub navijača Šalke 04, organizacioni odbor proslave odlučio je da ista neće biti održana. Tu informaciju saopštio je predstavnik navijača, Rolf Rojes.

"Ovo je veliki jubilej ali zbog slabih igra i rezultata našeg kluba, mi nemamo razloga za slavlje. Zbog toga smo odlučili da se ova proslava ne održi a svima koji su ulaznice već kupili novac će biti vraćen.", rekao je Rojes.

Ovu informaciju saopštili su i iz uprave ovog bundesligaša i smatraju je vidom bojkota jer ovosezonski rezultati su ispod renomea ovog kluba. Na bundesligaškoj tabeli su tek 8. a čašu nezadovoljstva navijača prelio je poraz u DFB Kupu (0:1) od drugoligaša Mainca. Tim porazom, izgubili su jedinu priliku da, rođendansko slvalje svojih navijača uveličaju barem titulom pobjednika njemačkog Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.