"Navijači Vedrana nikada neće zaboraviti"

Danas godišnjica od ubistva Vedrana Puljića

"Navijači Vedrana nikada neće zaboraviti"

Danas se navršava godina dana od tragičnog događaja u Širokom Brijegu kada je prije utakmice između istoimenog domaćina i FK Sarajevo došlo do nereda u kojima je ubijen navijač Sarajeva Vedran Puljić.

Tim povodom danas je u prostorijama Bordo kluba uprličena press konferencija na kojoj su govorili glasnogovornik Sarajeva Vlastimir Mijović, predsjednik kluba Zijad Blekić, te brat Vedrana Puljića, Igor.

"Ova press konferencija povodom godišnjice ubistva našeg navijača Vedrana Puljića nešto je najmanje što je klub u ovom trenutku mogao uraditi. Prošla je godina dana, a da nije riješen slučaj ubistva Vedrana Puljića. Izgleda da smo jedino mi u klubu i navijači Sarajeva ti koji nisu zaboravili našeg Vedrana", započeo je današnju press konferenciju Vlastimir Mijović.

Predsjednik FK Sarajevo Zijad Blekić je istakao kako navijači Sarajeva nisu, i nikada neće, zaboraviti svog druga sa tribine. Blekić je izrazio nezadovoljstvo radom Tužilaštva u Širokom Brijegu koje nikako da razjasni slučaj ubistva Vedrana Puljića.

"Kada god nazovemo policiju i Tužilaštvo u Širokom Brijegu oni kažu da je istraga u toku i tako već godinu dana. Mi ozbiljno razmišljamo da zatražimo neku nezavisnu istragu, a ako ni to ne bude dovoljno moraćemo se okrenuti nekim brutalnim metodama", rekao je Blekić.

Posljednji se novinarima obratio brat pokojnog Vedrana Puljića, Igor. Igor je istakao kako je sigurno najteže njemu i njegovoj majci, te navijačima Sarajeva koji su bili bliski Vedranu.

"Vedrana ništa ne može vratiti, mi smo toga svjesni. Meni i majci je najteže, ali bi dobro bilo da se istraga konačno sprovede i da ustanovimo ko je i zašto ubio Vedrana", rekao je brat Igor.

Nakon press konferencije Uprava kluba je zajedno s igračima otišla na groblje Bare i položila cvijeće na grob pokojnog Vedrana Puljića. Danas su navijači Sarajeva planirali polaganje cvijeća na grob Vedrana Puljića, a polazak je zakazan za 16:30 ispred stadiona Koševo.

Uskoro video snimak i fotogalerija...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti